χειμώνας
Νέοι γονείς μη φοβάστε τις χειμωνιάτικες εξορμήσεις με τα παιδιά σας!

Χειμωνιάτικες εξορμήσεις με τα παιδιά μας!

Δεν έχει σημασία αν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι. Οι βόλτες με τα παιδιά μας, δεν κοιτάζουν εποχές. Αρκεί να έχει ήλιο στον ουρανό, κι όσο γι’ αυτό μη μου πείτε… ζούμε σε μια απ’ τις πιο ευλογημένες χώρες του κόσμου! Οι χειμωνιάτικες εξορμήσεις στις θάλασσες, στις κούνιες, στα πάρκα, στο βουνό, σε πεδιάδες, ό, τι είναι πιο κοντά στον καθένα, είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσαμε να κάνουμε με τα παιδιά μας και για τα παιδιά μας.

Είναι υπέροχο να λαμβάνουν διαφορετικά ερεθίσματα κάθε φορά. Ο ενθουσιασμός τους είναι τόσο μεγάλος!!!Θέλουν να προλάβουν να τα δουν όλα, να παρατηρήσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια του κάθε τοπίου. Γελούν, φωνάζουν, τρέχουν κι αν είναι μωράκια γυρίζουν το κεφαλάκι τους συνεχώς αριστερά και δεξιά και για να μη χάσουν καμένα στιγμιότυπο.

Χειμωνιάτικες ιώσεις

svg%3E
Νέοι γονείς μη φοβάστε τις χειμωνιάτικες εξορμήσεις με τα παιδιά σας!

Οι περισσότεροι νέοι γονείς φοβούνται τις χειμωνιάτικες ιώσεις και το κρύο. Αυτοί είναι δυο σημαντικοί παράγοντες που οι βόλτες μειώνονται το χειμώνα. Είναι πολύ λογικό! Σαν διδυμομανούλα καταλαβαίνω πόσο δύσκολα μπορεί να περάσει ένα μικρό παιδάκι μια ίωση, ειδικά όταν είναι μικρούλη και δεν μπορεί να επικοινωνήσει και να μας πει τι ακριβώς νιώθει. Το πέρασα κι εγώ κι ακόμα και τώρα καμιά φορά το σκέφτομαι, αν κι εμείς αρχίζουμε και επικοινωνούμε σιγά-σιγά.

Θυμάμαι ακόμα τους γονείς μου να μου λένε ότι πρέπει να βγάζω έξω τα παιδιά να παίρνουν καθαρό αέρα, να βλέπουν νέες εικόνες, να παίρνουν νέα ερεθίσματα! Υπερβολικά διστακτικά στην αρχή, πιο ξέθαρρα όσο περνούσε ο καιρός αρχίσαμε να κάνουμε κι εμείς τις χειμερινές μας εξορμήσεις. Οι επιφυλάξεις μου για τις ιώσεις και το κρύο καταρρίφθηκαν εν μία νυκτί.

  • Είναι γνωστό πλέον σε όλους ότι δεν κρυώνουμε απ’ το κρύο αλλά απ’ τους ιούς.
  • Κι όσο για τους ιούς: Οι ιοί κυκλοφορούν στην ατμόσφαιρα. Μπορεί να κολλήσει ο καθένας ανά πάσα στιγμή. Μπορεί ο ιός να έρθει στο σπίτι από έναν επισκέπτη, ακόμα κι απ’ η μαμά ή τον μπαμπά που πηγαίνει το πρωί στη δουλειά.

Δηλαδή να μην προσέχουμε;

Προλαβαίνω λοιπόν τις σκέψεις των γονιών που ακόμα φοβούνται και διευκρινίζω, πως φυσικά και δεν εννοώ αυτό. Φυσικά προσέχουμε και ντυνόμαστε όλοι μαζί καλά, ανάλογα με το κρύο που έχει έξω, αλλάζουμε όταν γυρίσουμε στο σπίτι πλένουμε χέρια και γενικά τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής. Επίσης δεν χρειάζεται να επιλέξουμε μια βροχερή μέρα ή μια μουντή μέρα. Αναφέρομαι καθαρά στις υπέροχες ηλιόλουστες μέρες που έχουμε πολλές φορές το χειμώνα. Επίσης, μια και κάνω διευκρινήσεις θα πρέπει να πω ότι, ο κάθε γονιός γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους τι θεωρεί σωστό να κάνει για το/τα παιδί/ά του. Αφού λοιπόν λύσαμε τυχόν παρεξηγήσεις πάμε να δούμε ορισμένα πλεονεκτήματα.

5 Πλεονεκτήματα οικογενειακών χειμωνιάτικων εξορμήσεων

Πρόσληψη βιταμίνης D: Αφού λοιπόν έχουμε “συμφωνήσει” ότι οι βόλτες θα γίνονται ηλιόλουστες μέρες είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τα παιδιά μας αλλά και για εμάς να πάρουμε λίγη βιταμίνη D. Η βιταμίνη D είναι πολύ απαραίτητη για τον οργανισμό μας και αφού τόσο απλόχερα μας την προφέρει ο ήλιος γιατί να μην το εκμεταλλευτούμε;.

H οικογένεια δένεται μεταξύ της: Αυτό νομίζω ότι είναι ένα πλεονέκτημα που είτε δεν χρίζει καμίας επεξήγησης είτε είναι ένα θέμα απ’ μόνο του για ένα ξεχωριστό άρθρο. Ίσως η δεύτερη εκδοχή είναι η σωστότερη οπότε…θα επανέλθω με ολόκληρο άρθρο.

Δημιουργούμε όμορφες αναμνήσεις για τα παιδιά μας: Προσωπικά θέλω να γεμίσω τη μνήμη των παιδιών μου με τις καλύτερες παιδικές αναμνήσεις. Με στιγμές γεμάτες γέλια, φωνές, παιχνίδια, αγκαλιές, βόλτες, εκδρομές, βουτιές στη θάλασσα… ό, τι περισσότερο μπορώ, όσο περισσότερο μπορώ. Θα ήθελα να έχουν να λένε αλλά και να αναπαράγουν στα δικά τους παιδιά, αν επιλέξουν να κάνουν, όμορφες στιγμές. Αλλά αρκετά με τη εξομολόγηση…

Τα παιδιά ξεφεύγουν απ’ την κλεισούρα του σπιτιού: Όσο όμορφα κι αν περνάτε στο σπίτι, όσο κι αν προσπαθείτε να απασχολείται τα παιδιά σας με τρόπους δημιουργικούς, το σπίτι παραμένει σπίτι. Έχετε την ευκαιρία να μείνετε σε αυτό όσο βρέχει και κάνει πολύ κρύο.

Είναι ένας τρόπος να κοινωνικοποιηθούν τα παιδιά μας: Στην βόλτα που θα πάμε λοιπόν θα δούμε κι άλλα παιδάκια, μπορεί τα δικά μας να θελήσουν να πάνε κοντά τους, να τα αγγίξουν, να τους μιλήσουν ή ακόμα και να τα αγκαλιάσουν.

Φυσική ομορφιά: Ένας επίσης πολύ καλός λόγος είναι η φυσική ομορφιά. Άλλες εικόνες θα δουν στις χειμωνιάτικες βόλτες τους, άλλες στις ανοιξιάτικες, στις καλοκαιρινές ή τις φθινοπωρινές. Τα πάντα το χειμώνα είναι αλλιώς! Κυρίως τα χρώματά του!!!