παιχνίδι

Μπάνιο στη θάλασσα με τα παιδιά μας: Πως να γίνει χαρά και όχι μπελάς!

Μανούλες μου γλυκιές με τα υπέροχα παιδάκια σας, σας στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς!!! Σήμερα σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας τα δικά μου μυστικά για το πως θα γίνει το μπάνιο στη θάλασσα παιχνίδι και όχι μπελάς. Είναι πολύ ωραίο και ευχάριστο να απολαμβάνουν τα παιδάκια μας τη θάλασσα αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε να περνάμε κι εμείς καλά!!

Τίποτα στη ζωή δεν θέλει κόπο! Αν βρεις τον κατάλληλο τρόπο, όλα μοιάζουν παιχνιδάκι! Πάμε λοιπόν να σας πω τα δικά μου μυστικά!

Τα πάντα ξεκινούν απ’ το σπίτι.

Η κατάλληλη προετοιμασία είναι το πρώτο και το σημαντικότερο βήμα για ήρεμη και ξεκούραστη παραμονή μας στην παραλία! Ξεκινάμε λοιπόν φτιάχνοντας τις τσάντες μας. Η μία τσάντα περιέχει όλες τις πετσέτες που θα χρειαστούμε καθώς και αυτά που θα στρώσουμε στην άμμο. Εγώ προσθέτω μέσα σε αυτή και τα αντηλιακά για να έχω ευκολότερη πρόσβαση!

Στην δεύτερη τσάντα βάζω ένα cooler bag το οποίο περιέχει φρούτα, παγωμένο νερό και μπισκότα για τα παιδιά! Εσείς επιλέξτε τα σνακ που αρέσουν περισσότερο στα παιδιά σας, έτσι ώστε μόλις η ενέργεια τους μειωθεί και αρχίσουν την γκρίνια να τα δουν και να τα φάνε με χαρά. Συνεχίζοντας την προετοιμασία της δεύτερης τσάντας βάζουμε μέσα μια αλλαξιά για τα μωράκια μας και πάνες, ώστε να τα αλλάξουμε όταν πια δεν θα θέλουν να βουτήξουν άλλο. Η απουσία της υγρασίας θα τα κάνει να νιώσουν αμέσως καλύτερα κι έτσι όλα θα είναι τέλεια.

Αν τα παιδάκια σας είναι πιο μεγάλα, καλό θα ήταν να έχετε ένα δεύτερο μαγιό μαζί σας. Εγώ τουλάχιστον έτσι κάνω όταν έρχονται και οι ανεψιές μας μαζί μας. Τα κορίτσια μου φυσικά είναι μεγαλύτερα (10 και 6 ετών). Κατόπιν θα προσθέσω και μια τσαντούλα που θα μας χρειαστεί να βάλουμε μέσα τα μαγιό που θα είναι βρεγμένα! Τέλος προσθέτω το πορτοφόλι μου. Όσο κι αν έχω προετοιμαστεί, ποτέ κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να προκύψει. Ας υπάρχει λοιπόν κι ας μην το χρειαστούμε!

Για τα μεγαλύτερα παιδάκια θα χρειαστούμε και όλα τα παιχνίδια παραλίας. Κουβαδάκια, φτιαράκια, σωσίβια κτλ.

Βάζουμε ή υπενθυμίζουμε τους κανόνες!

svg%3E
Μπάνιο στη θάλασσα με τα μωρά μας: Πως να γίνει χαρά και όχι μπελάς!

Αυτό φυσικά είναι για τα μεγαλύτερα παιδάκια. Από 2 ετών και πάνω που μπορούν να ακολουθήσουν κανόνες. Οι κανόνες είναι βασικοί για να έχουμε μια ομαλή παραμονή στην παραλία και οφείλουν να τους ακολουθήσουν όλοι προκειμένου να περάσουμε όλοι όμορφα.

Τα δικά μου μωρά είναι ακόμα μικρά για να ακολουθήσουν κανόνες. Έτσι τους βοηθάμε εμείς να τα καταφέρουν. Ο κανόνας είναι ένας και σαφής: όταν κάτσουμε κάτω στην πετσέτα δεν ακουμπάμε την άμμο!

Όταν είμαστε με τα ανίψια μας οι κανόνες αναπροσαρμόζονται!!! Και σε αυτήν την περίπτωση οι κανόνες δεν είναι πολλοί.

  • δεν απομακρυνόμαστε απ’ την θεία και τον θείο
  • δεν κολυμπάμε στα βαθιά
  • δεν σκαρφαλώνουμε όλοι μαζί πάνω στον θείο όταν κρατάει το μωρό
  • όταν πούμε “φύγαμε”, ξεκινάμε χωρίς γκρίνια και βοηθάμε όλοι μαζί!

Αυτοί είναι οι δική μας κανόνες! Εσείς ξέρετε καλύτερα τι ταιριάζει σε εσάς και τα παιδιά σας!

Φτάνοντας στην παραλία… Αντισταθείτε στα βλέμματα που σας ρίχνουν γύρω..

Αν τα παιδάκια σας είναι αυτόνομα τότε ξεκινάει η χαρά και το παιχνίδι. Αν είναι μικρά, όπως τα δικά μου, και χρειάζονται ακόμα τη βοήθειά σας για να μπούνε στη θάλασσα κάπου εκεί αρχίζουν τα μπλεξίματα. Είναι πολύ φυσικό αν τα παιδιά σας αντικρίζουν για πρώτη φορά τη θάλασσα να κλάψουν είτε να βάλουν τις φωνές. Το πιθανότερο είναι τριγύρω στην παραλία όσοι δεν έχουν παιδιά ακόμα ή είναι λίγο πιο μεγάλοι σε ηλικία να σας κοιτάζουν σαν να τα σκοτώνετε ή να τα βασανίζετε ή να τους κάνετε το μεγαλύτερο κακό…

Μην δίνεται σημασία!! Είναι πολύ φυσικό τα παιδάκια σας να κλάψουν ή να δυσανασχετήσουν στην αρχή με το νερό. Κρατήστε τα στην αγκαλιά σας ώστε να συνηθίσουν κι αν δείτε πως δεν τα καταφέρνετε βγείτε σιγά-σιγά έξω να παίξετε στην άμμο. Μην στεναχωριέστε, μερικά παιδάκια θέλουν περισσότερο χρόνο να εμπιστευτούν το νερό. Όπως και να ‘χει σταματήστε να ασχολείστε με το τι κάνουν οι άνθρωποι γύρω σας και απολαύστε αυτές τις στιγμές γιατί να είστε σίγουροι ότι δεν θα ξαναρθούν. Ο καιρός που θα μπαίνουν στη θάλασσα και δεν θα θέλουν να βγουν, δεν θα αργήσει!!!

Απολαύστε τις στιγμές και παίξτε με τα παιδιά σας!

svg%3E
Μπάνιο στη θάλασσα με τα μωρά μας: Πως να γίνει χαρά και όχι μπελάς!

Είτε τα παιδιά μας είναι μεγάλα είτε μικρά έχουν πάντα την ανάγκη της προσοχής μας. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο να είμαστε από πάνω τους όλη την ώρα, άλλωστε χρειάζονται κι αυτά το δικό τους χώρο και χρόνο για να παίξουν. Καλό θα ήταν παρόλα αυτά να αφιερώσουμε χρόνο να παίξουμε μαζί τους. Να χτίσουμε πυργάκια στην άμμο, να τρέξουμε και να γελάσουμε. Όταν τα παιδιά μας δεν μας έχουν ανάγκη πια και βαρεθούν τα παιχνίδια μαζί μας τότε είναι ο κατάλληλος χρόνος να απολαύσουμε τον ήλιο και τη θάλασσα με ξεγνοιασιά.

Ένας καλός τρόπος είναι να παίζει εναλλάξ ο μπαμπάς και η μαμά με τα παιδιά. Όπως και αν επιλέξετε όμως να το κάνετε η συμμετοχή στο παιχνίδι των παιδιών σας θα σας δώσει κι σας ζωή και χαρά. Το κυριότερο όλων όμως είναι ότι θα δημιουργήσετε υπέροχες αναμνήσεις για εσάς και τα παιδιά σας!

Αυτά ήταν τα δικά μου μυστικά!!! θα χαρώ πολύ να μοιραστείτε κι εσείς μαζί μου τα δικά σας!!!

Εμπρός λοιπόν γονείς, πάμε όλοι μαζί να απολαύσουμε τη θάλασσα!!!!